1 schilderworkshop

Schilderworkshop

Out of the (office) box!

Even een middagje ‘Out of the (office) box’ schilderen. Even los van je drukke werkzaamheden en lekker aan de slag met acrylverf op doek in het atelier van Femke Wijma in The Creativ Store in Schalkhaar (Spanjaardsdijk 68, 7433 PX), maar 3 kilometer van Deventer. Aan het eind van de middag ga je naar huis met je eigen schilderij. Ervaring is niet nodig, goede zin wel.

Alle workshops kosten € 52,50 pp en die prijs is inclusief verf en een schildersdoek (50 x 50 cm of 40 x 60 cm). Als je een groter doek wilt, kan dat ook, maar dan reken ik een meerprijs in overleg (van te voren overleg wat je wilt).

We starten met koffie, thee en iets lekkers er bij. Aan het eind van de middag, tijdens het bespreken van het gemaakte werk, schenk ik een glaasje wijn of frisdrank. De workshops beginnen om 13.00 uur en duren tot 16.00 uur.

Als je een groepje van minimaal 5 personen hebt, kan in overleg een eigen datum en tijdstip gepland worden. Uiteraard kies je dan je eigen workshop (wel dezelfde workshop voor de hele groep).

 

Workshop 1

Bloemen schilderen (50 x 50 cm of 40 x 60 cm)

Als voorbeeld dient een kleurig boeket dat op de grote werktafel in the Creativ Store staat. Ook zijn verschillende bloemenfoto’s beschikbaar die als voorbeeld kunnen dienen.

We beginnen met een oefening op papier om de verschillende bloemvormen in de vingers te krijgen.

Na een korte uitleg over kleur en compositie zetten we een schets op het doek, en gaan aan het schilderen.

 

Workshop 2

Schilderen van een vakantiefoto (50 x 50 cm, 40 x 60 cm of eigen formaat)

Even je vakantie opnieuw beleven! Je mailt me van te voren een vakantiefoto toe, en naar aanleiding daarvan maak je een schilderij.

In een middag laat je alle dagelijkse beslommeringen los en ga je aan het eind van de middag naar huis met je eigen schilderij.